SMIT CONSULT ASSURANTIËN: NET ALS "Allianz Global Assistance":
"ALS EEN GOEDE BUUR IN TIJD VAN NOOD" (ook voor inwoners van België en grensregio Duitsland)


(Smit Consult Assurantiën is een "verbonden bemiddelaar" van Allianz Global Assistance (Nederland).
Dat betekent dat wij ingevolge de Wet financieel toezicht (Wft) voor dezelfde soort producten alleen mogen bemiddelen in de producten van Allianz Global Assistance en dat de incasso van de premie en schade-uitbetalingen door Allianz Global Assistance moet gebeuren)Wereldwijd marktleider op het gebied van reisverzekeringen en hulpverlening


Leendert Smit van Smit Consult Assurantiën, specialist in reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen


De Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance (Nederland)

Meer dan 5000 vakantiewoningen te huur

Smit Consult Assurantiën geeft ieder jaar 10% korting op de premie van iedere Doorlopende Reisverzekering en Doorlopende Annuleringsverzekering van
Allianz Global Assistance Nederland
Dus: 10% korting van ons kantoor op de premie, ieder jaar weer !
(ook af te sluiten door inwoners van héél België - ongeacht nationaliteit of woonplaats -
en door Nederlanders woonachtig in de grensstreek Duitsland !)
via Smit Consult Assurantiën, specialist in verzekeringen voor reizigers.


Is een reisverzekering eigenlijk wel nodig ?
Steeds meer Nederlanders gaan zónder reisverzekering op vakantie. Verstandig? De alarmcentrale van conculega SOS International luidde de noodklok over de gevolgen:"Bij medische kosten in het buitenland volstaat de basisverzekering absoluut niet. Een basisverzekering vergoedt doorgaans 1x of maximaal 2x het Nederlandse tarief. En dat is in veel landen niet voldoende! Terug naar huis als gevolg van ziekte? Vergeet het maar! Met alleen een basisverzekering worden de kosten hiervoor niet vergoed". Gemiddeld komen de medische kosten voor mensen die géén reisverzekering afgesloten hebben (dwz inclusief dekking medische kosten) op € 3.300,- . "Zuur geld als je bedenkt dat een reisverzekering maar een paar euro per dag kost". Maar ook uitschieters van € 20.000,- of zelfs € 34.000,- komen voor. En dan is Leiden in last. Ons advies van Smit Consult Assurantiën is dan ook: "beter een keer dubbel verzekerd dan niet verzekerd".

Met een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance - Budget, Comfort of Premium - bent u het hele jaar door altijd goed verzekerd tijdens al uw vakantiereizen,of ze nu kort of lang zijn
(max 60 dagen aaneengesloten; uitbreiding mogelijk tot 180 dagen aaneengesloten) en hoe vaak u ook gaat.


Zijn alle verzekerden jonger dan 27 jaar ? Dan krijgt u 10 - 15% extra jongeren-korting !
De jongerenkorting (bij Budget 10% en bij Comfort of Premium 15%) geldt voor de hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. (Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting). De jongerenkorting van de maatschappij staat los van de 10% korting Smit Consult Assurantiën op de totale premie !Klik hier voor het DIRECT on-line premie berekenen en/of afsluiten
van de door u gewenste doorlopende reisverzekering en/of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. (maar leest u a.u.b. eerst verder)
(in de premieberekening wordt nog geen rekening gehouden met de jongerenkorting; dat gebeurt pas bij het afsluiten van de verzekering of bij de online-offerte-aanvraag, omdat dan immers de leeftijden van alle verzekerden bekend zijn).


Klik hier voor het dekkingsoverzicht en de verzekeringsvoorwaarden

(Mochten na lezing van deze pagina of van de verzekeringsvoorwaarden toch nog vragen overblijven, dan kunt u altijd even naar ons bellen: 030-6340715 (vanuit België en Duitsland: +31-30-6340715). (krijgt u de voicemail, spreekt u dan svp uw naam en telefoonnummer en boodschap in , zodat we terug kunnen bellen) of - nog gemakkelijker - (e-mail ons: klik hier).

Allianz Global Assistance is 's werelds grootste
reisverzekeraar en hulpverlener
.


Met eigen alarmcentrales in 28 landen op alle continenten. En een internationaal netwerk van 400.000 hulpverleners. Jaarlijks beoordelen de eigen artsen wereldwijd de kwaliteit van de medische zorg en voorzieningen van ziekenhuizen, klinieken en op vliegvelden. Dat waarborgt snelle en kwalitatief goede hulpverlening. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Waar u ook bent, als u belt met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance in Amsterdam word u in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. (Uiteraard worden er nog heel wat andere talen op de alarmcentrale gesproken).
Auto-pech tijdens de vakantie

Bent u gewend om vakanties in Europa met de auto door te brengen? Sluit u dan op de doorlopende reisverzekering ook de module "SOS-autohulp" af. Het is raadzaam om dit te doen in combinatie met de Auto Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance inclusief de module Europa-dekking en - indien u een caravan of aanhangwagen heeft - de module "aanhangwagen".

. De module "SOS-autohulp" op de doorlopende reisverzekering en de Autopechhulpverzekering van Allianz Global Assistance zijn namelijk naadloos op elkaar aangesloten. Met name als u met een caravan of aanhangwagen op vakantie gaat, is dat van belang. Hierdoor ontbreken onnodige, dubbele dekkingen en is de premie voor de module S.O.S. autohulp op de doorlopende reisverzekering lager dan van veel andere reisverzekeringen.

Drie belangrijke punten bij de dekking module S.O.S. autohulp op de doorlopende reisverzekering:
1. Repatriëring van het voertuig is niet gedekt door S.O.S. autohulp; deze dekking wordt namelijk op uw autopechhulpverzekering als eventueel op uw autoverzekering geboden.
2. De Auto Pechhulpverzekering biedt alleen vervangend vervoer tot maximaal categorie B (= een kleine personenauto). Daar heb je niet zoveel aan als je auto een caravan moet trekken of als een gezin van vijf personen met veel koffers een vakantie wil voortzetten. Vergoeding voor gelijkwaardig vervangend vervoer wordt wel gedekt door de module S.O.S. autohulp op de reisverzekering. Deze vergoeding zorgt, als aanvulling op de vergoeding van de auto- of pechhulpverzekering, voor voldoende dekking om gelijkwaardig vervoer (eventueel met trekhaak) mogelijk te maken.
3. Vergoeding voor reiskosten terug naar huis in Nederland wordt wel gedekt door S.O.S. autohulp, omdat dit bij een ongeval niet door de autoverzekering vergoed word en ook niet door de Auto Pechhulpverzekering (de pechhulpverzekering biedt alleen hulp bij panne, maar niet bij een ongeval).

Heeft u een caravan of vouwwagen mee op vakantie? Sluit dan op de Auto Pechhulpverzekering ook de optie "aanhangwagen" af. Op grond van de auto-pechhulpverzekering heeft u dan ook recht op pechhulp bij panne aan de caravan, aanhangwagen of trailer.

Nog enkele bijzonderheden:

Huurauto met trekhaak
Veel Nederlanders reizen met een caravan of vouwwagen achter de auto. Wanneer ze pech krijgen en hun auto niet op korte termijn kan worden gerepareerd, dan hebben ze een vervangende auto met een trekhaak nodig. Maar een huurauto uitgerust met een trekhaak is vrijwel nergens bij de grote verhuurbedrijven in Europa te krijgen. Inmiddels heeft Allianz Global Assistance beschikking over ruim 300 eigen huurauto's, bijna allemaal uitgerust met een trekhaak. Hiervan maken gestrande Nederlanders volop gebruik. Die eigen huurauto's van Allianz Global Assistance zijn verdeeld over meer dan twintig depots in Europa.

Nederlandse monteurs
Naast de lastige beschikbaarheid van huurauto's in het hoogseizoen, hebben gestrande reizigers vaak te kampen met een ander ongemak. De oorzaak van pech wordt in het buitenland namelijk vaak minder snel geconstateerd dan in Nederland. In Frankrijk, bijvoorbeeld, hebben dealers vaak geen tijd om binnen een dag een diagnose te stellen. Hierdoor staat een gestrande reiziger onnodig lang stil. Allianz Global Assistance heeft gezocht naar een oplossing voor dit probleem, want hoe eerder de diagnose is gesteld, hoe eerder de hulpverlening in gang kan worden gezet.
Allianz Global Assistance heeft drie servicepunten op populaire vakantielocaties: Le Muy en Narbonne (Zuid-Frankrijk) en Manerba del Garda (Gardameer Italië). Op de servicepunten zijn Nederlandse monteurs gestationeerd om mensen ter plekke te helpen. . De reizigers zijn blij dat ze in het Nederlands kunnen communiceren en vaak kan de monteur de pech zelf snel verhelpen. Als dat toch niet direct lukt, dan kan hij er in elk geval voor zorgen dat een garagebedrijf ter plaatse beter weet wat er precies aan schort.


Kenmerken Doorlopende Reisverzekering


De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kenmerkt zich enerzijds door een hoge mate van maatwerk met veel keuzemogelijkheden, maar anderzijds alertheid van uw zijde als er in uw situatie wat verandert of als u in de toekomst andere keuzes wilt. Want met deze permanente reisverzekering verzekert u alleen wat u echt nodig vindt. Zo bepaalt u zelf in hoge mate waarvoor u wel en niet verzekerd bent. "Precies de goede dekking, voor precies de juiste premie". Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. Maar het kan best zijn dat u in de toekomst een andere keuze wilt maken.

Voor u , als consument, betekent dit - alvorens de doorlopende reisverzekering af te sluiten - inschatten hoe uw vakantiepatroon er bijvoorbeeld de komende paar jaar zal uitzien en op deze pagina kennis nemen van de vele keuzemogelijkheden die u heeft. U kunt daarna zelf heel gemakkelijk berekenen (via een keuze-menu met toelichting per item) wat de door u gewenste Doorlopende Reisverzekering (eventueel met een doorlopende annuleringsverzekering) van Allianz Global Assistance gaat kosten en wat de korting is die u van Smit Consult Assurantiën daarop krijgt. Uiteraard is het ook mogelijk om varianten door te rekenen alvorens de verzekering online af te sluiten of aan te vragen.


Drie hoofdvarianten


De Doorlopende Reisverzekering kent drie varianten: Budget, Comfort en Premium. Het verschil tussen deze drie zit hem in de hoogte van de verzekerde bedragen bij de rubrieke 'Bagage' en met betrekking tot een aantal aanvullende medische kosten (in alle drie de varianten - dus zowel bij Budget, Comfort als Premium - is er overigens volledige dekking voor dokters- en ziekenhuiskosten ! Ook is de dekking voor SOS-kosten (repatriëring e.d.) bij alle drie de varianten identiek,

Het verschil zit hem dus niet daar in, maar bijvoorbeeld in de maximale vergoeding voor het huren van een rolstoel of voor spoedeisende tandartshulp.

U bepaalt zelf welke variant U kiest. Met Budget is bagage bijvoorbeeld verzekerd tot max. € 1.000,- per persoon per reis, met Comfort tot € 3.500,- en met Premium zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis; het is maar net wat u wilt hebben aan maximaal verzekerde bedragen voor reisbagage en aanvullende medische kosten. Via onderstaande link kunt u op het dekkingsoverzicht (pdf-file) alle dekkingsbedragen zien bij de drie hoofdvarianten Budget, Comfort en Premium.

Indien u kiest voor automatische incasso van de premie, kunt u in plaats van jaarbetaling van de premie ook kiezen voor maandbetaling. Dat is wel zo gemakkelijk.
DISCLAIMER: aan de tekst op deze pagina kan geen enkel recht ontleend worden.
Bepalend is de tekst van het dekkingsoverzicht en de verzekeringsvoorwaarden, welke hieronder gedownload kunnen worden

Verzekeringsvoorwaarden


Klik hier voor het dekkingsoverzicht en de verzekeringsvoorwaarden
van de doorlopende reisverzekering en de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

NB: Bij ons kantoor krijgt u bij het afsluiten van een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering - en daarna ieder jaar weer - 10% korting op de premie Dat is toch mooi meegenomen, niet ? Die korting ziet u meteen al verschijnen (helemaal onderaan) bij de premieberekening !


Klik hier voor het DIRECT on-line premie berekenen en/of afsluiten
van de door u gewenste doorlopende reisverzekering en/of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

(Inwoner van België of Duitsland? Direct online afsluiten is niet mogelijk voor inwoners België en grensregio Duitsland; premieberekening is wel online mogelijk; wilt u een verzekering afsluiten, stuurt u dan een e-mail met alle noodzakelijke gegevens (zoals personalia van de verzekerden en de gewenste opties van uw verzekering) naar ons kantoor: klik hier) (helemaal onderaan de pagina vindt u een lijstje met de exacte gegevens die we nodig hebben).

We adviseren u dringend om eerst verder te lezen, zodat u alleen datgene verzekert wat u echt nodig vindt, want de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance (Nederland) is een maatwerkproduct ! !

Uiteraard is het altijd mogelijk om ons om verduidelijking te vragen over de verzekering maar ook over de risico's waar u in uw situatie aan moet denken.
De meest belangrijke informatie staat echter al op deze pagina !


Als u de premie wilt berekenen of de verzekering online wilt afsluiten, dan is het namelijk wenselijk om voor uzelf het antwoord gereed te hebben op de volgende gegevensvragen. De informatie daarover vindt u overigens op deze pagina.

 • 1. naam, voorletters, geslacht, geboortedatum, adres en telefoonnummer van de verzekeringnemer (=degene die de verzekering afsluit)
 • 2. naam, voorletters, geslacht, adres en geboortedatum van alle verzekerden (indien van toepassing inclusief verzekeringnemer)
 • 3. gewenste ingangsdatum van de verzekering
 • 4. wel/geen uitbreiding van 60 dagen naar 180 dagen
 • 5. uw variantkeuze (Budget, Comfort of Premium)
 • 6. wel of geen wintersport/bijzondere sporten verzekeren
 • 7. wel/geen uitkering voor overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval
 • 8. wel/geen uitkering als gevolg van een ongeval bij bijzondere sporten (alleen mogelijk indien ook 6 en 7 afgesloten worden)
 • 9. wel/geen dekking reisbagage
 • 10. wel/geen dekking medische kosten
 • 11. europadekking of werelddekking
 • 12. wel/geen dekking bijzondere sportuitrusting
 • 13. wel/geen dekking geld
 • 14. wel/geen dekking rechtsbijstand
 • 15. wel/geen sos-autohulp (niet mogelijk voor inwoners België en grensregio Duitsland)
 • 16. wel/geen doorlopende annuleringsverzekering (indien wel: a. gewoon of dubbelzeker; b. verzekerd bedrag wel/niet verhogen van 1500,- per persoon naar 3000,- per persoon per reis)
Looptijd

De Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance (Nederland) heeft voor het eerste jaar een contractsduur van 12 maanden, daarna is hij maandelijks door u opzegbaar.

Eerste keuze: dekkingsgebied Europa of Wereldwijd ?

De eerste keuze die u moet maken is het dekkingsgebied. U kunt namelijk kiezen uit dekking voor vakanties en reizen alleen binnen Europa of met Wereldwijde dekking (Europa= inclusief de niet-Europese landen rondom de Middellandse Zee, zoals bijvoorbeeld Turkije of Marokko, alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira) . Ook vallen onder de Europa-dekking eventuele zeereizen tussen deze gebieden. Voor alle andere landen/gebieden heeft u werelddekking nodig. Brengt u uw vakanties altijd binnen Europa door dan kunt u volstaan met Europa-dekking. Heeft u Europadekking genomen en gaat u een keer op vakantie buiten Europa, bijvoorbeeld naar Amerika of Thailand om maar eens enkele populaire vakantiebestemmingen te noemen, dan dient u er zelf aan te denken om de verzekering tijdig om te zetten in één met Werelddekking. (Dat is doorgaans goedkoper dan voor zo'n reis een éénmalige reisverzekering af te sluiten).

Tweede keuze: Wintersport wel/niet meeverzekeren? Bijzondere (= met name genoemde risicovolle) sporten wel/niet meeverzekeren ?

De volgende keuzestap die u moet maken is of u wintersport en/of bijzondere sporten (zie de lijst iets verderop) wel of niet mee wil verzekeren. Gaat u in de winter alleen maar langlaufen - ook al is het in een wintersportgebied -, een sledetocht maken of recreatief schaatsen rijden, dan behoeft u geen wintersportdekking af te sluiten. Evenmin als u in uw vakantieland recreatief gaat duiken. (NB: zg technisch duiken wordt wel tot de bijzondere sporten gerekend !)

Wel dient u wintersport/bijzondere sporten mee te verzekeren als u gaat skiën of tijdens de wintersportvakantie of zonvakantie bijzondere sporten gaat doen. Bijzondere sporten zijn sporten met meer dan normaal risico zoals bijvoorbeeld abseilen, bungee jumping, parachute-springen en zweefvliegen (zie ook lijst hieronder).

Die bijzondere (winter)sporten zijn:
Standaard gedekt (dus géén bijzondere sporttoeslag nodig): Recreatief paardrijden
Abseilen, balletskiën, big foot, berg- en rotsklimmen, bobsleeën, bückelskiën, bungee jumping, canape-ing, canyoning, carve skiën, catcrawl, cave-rafting, cliffjumping, cross country skiën, deltavliegen, downhill-biking, fernblättern, fern ski extreem, flottage, fly by wire, formatiespringen, freestyle skiën, funboarden, gästerennen, glaciospeologie, gletsjerskiën, hanggliding, heli-skiën, husky tochten, hydrospeed, indoor wandklimmen, kite surfing, klettern, mono-skiën, off-piste skiën, parachute springen, paragliding, parapente, paraskiën, rennfiggl, rodeln, skeleton, ski-bob, ski-figuur springen, ski jöring, skisafari, skispringen, ski-zeilen, skiwal, skyboot, skysurfing, sneeuwschoentochten, sneeuwsurfen, snowscooter, speedraces, speleologie, swingbo, tandemspringen, technisch duiken, telemarken, tiefschneeskiën, tourskiën, tokkelen, tijgeren, wildwaterkanoën, ijsduiken, ijshockey, ijsklimmen, ijswatervallen beklimmen, ijszeilen, yetiballing, zandskiën, zweefvliegen

Gaat u zo'n sport beoefenen tijdens uw vakantie zonder de optie "Wintersport/Bijzondere Sporten" meeverzekerd te hebben en er gebeurt wat tijdens de uitoefening van die sport, dan is er geen dekking voor medische hulp, repatriëring en reisbagage. (een ambulancevlucht met liggend vervoer van Spanje naar Nederland kost bijvoorbeeld al gauw zo'n 25.000 euro, zoals één van onze cliënten na een ongelukkige val met parapenting ervoer. Gelukkig had hij zich voor bijzondere sporten verzekerd, zodat de kosten voor rekening van Allianz Global Assistance kwamen).

Overigens vallen ook gebeurtenissen tijdens deelname aan buitenlandse sportwedstrijden (of training daarvoor) niet onder de dekking van de reisverzekering. In dat soort situaties kan de sporter beter - al dan niet naast zijn of haar doorlopende (gezins)reisverzekering - via ons een offerte voor een éénmalige, kortlopende reisverzekering aanvragen. Allianz Global Assistance bepaalt dan vervolgens of het risico te verzekeren is en zo ja, of er wel of geen toeslagpremie verschuldigd is op de premie van de éénmalige reisverzekering. Een voorbeeld: een kunstrolschaatster neemt deel aan de Europese Kampioenschappen Kunstrolschaatsen in Portugal. Op de doorlopende gezinsreisverzekering van haar ouders is er geen dekking als er tijdens het kürrijden wat met haar gebeurt en ook niet tijdens de trainingsuurtjes in Portugal. Een kortlopende, éénmalige reisverzekering voor de duur van de reis was mogelijk met een toeslag van 25% op de premie. Mocht er tijdens de wedstrijd of een training dan toch wat gebeuren, dan was de onfortuinlijkste rijdster in ieder geval gedekt voor alle medische kosten en eventuele repatriëring naar Nederland (respectievelijk België of Duitsland, afhankelijk van de woonplaats).

Derde keuzestap: wie zijn de verzekerden?


De beantwoording van die vraag is afhankelijk van uw situatie. Gaat het om een verzekering voor een alleenstaande (single), dan is diegene èn verzekeringnemer èn hoofdverzekerde.
Een tweede mogelijkheid is de keuze voor een (echt)paar. ("hoofdverzekerde en partner"). Samenwonenden kunnen ook voor deze mogelijkheid kiezen, als ze beiden één jaar of langer op hetzelfde adres wonen.
De derde optie is een alleenstaande volwassene met één of meer kinderen. ("hoofdverzekerde en kinderen"). ("kinderen" zijn thuis wonende kinderen - alsmede uitwonende studerende kinderen - tot 27 jaar).
De laatste optie is de keuze bij een volledig gezin: "hoofdverzekerde, partner en kinderen". ("kinderen" zijn thuis wonende kinderen - alsmede uitwonende studerende kinderen - tot 27 jaar).

Vierde keuzestap: de keuze van te verzekeren rubrieken
Standaard is bij alle drie de varianten (Budget, Comfort en Premium) altijd de rubriek SOS-kosten verzekerd (dat zijn bijvoorbeeld kosten van opsporing, repatriëring, e.d.)

Alle andere rubrieken zijn keuze-mogelijkheden, die u al dan niet kunt afsluiten op uw doorlopende reisverzekering. Bij reisbagage en medische kosten krijgt u nog de keuze tussen de varianten Budget, Comfort en Premium. Hieronder vindt u tekst en uitleg over de diverse rubrieken die u tijdens de premieberekening tegen komt/kan komen.


Klik hier voor het DIRECT on-line premie berekenen en/of afsluiten
van de door u gewenste doorlopende reisverzekering en/of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.


Keuze van de te verzekeren rubrieken (naast de standaard rubriek SOS-kosten)

(u hoeft dus één of meerdere van de volgende rubrieken niet verplicht mee te verzekeren, maar u kunt er uiteraard wel voor kiezen om één of meerdere van de hierna volgende rubrieken in uw verzekering op te nemen; u kunt op deze manier uw eigen verzekering op maat samenstellen; in het keuze-menu van de premieberekening worden standaard een paar rubrieken door het programma aangevinkt. Met uitzondering van de SOS-rubriek kunt u de overige ontvinken, als u die niet wilt afsluiten !).

 • Ongevallendekking (Deze rubriek geeft aan de nabestaanden een uitkering van maximaal € 25.000,- bij overlijden van de verzekerde ten gevolge van een ongeval tijdens een vakantie ; bij blijvende invaliditeit van een verzekerde als gevolg van een ongeval tijdens de vakantie is een uitkering verzekerd van maximaal € 75.000,-; de hoogte van de uitkering is afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit ). (nb: Ongevallen bij bijzondere sporten zijn uitgesloten van deze dekking , tenzij "ongevallen bij bijzondere sporten" meeverzekerd worden. (niet mogelijk voor bungee-jumpen en technisch duiken). De uitkeringsbedragen zijn bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een bijzondere sport € 5000,- respectievelijk € 25.000,- in plaats van de hierboven vermelde bedragen.)

  De keuze "ongevallen bij bijzondere sporten" (dus met een uitkering t.g.v. een ongeval tijdens het uitoefenen van wintersport of een bijzondere sport) wordt automatisch in het keuzeschema opgenomen - om wel/of niet aan te vinken - , als u in het keuzemenu de rubrieken "ongevallen" alsmede "wintersport/bijzondere sporten" aangevinkt hebt

 • Reisbagage Bij reisbagage gaat het om verlies, vermissing of diefstal van reisbagage. U kunt bij deze rubriek kiezen voor de variant Budget, Comfort of Premium. Iedere variant heeft een eigen maximaal totaal verzekerd bedrag en een eigen maximaal verzekerd bedrag voor digitale/electrische apparatuur (zoals Ipods, camera's, laptops, e.d.) en voor overige bagage. Ook het eigen risico verschilt evenals het bedrag waarvoor - bij langere vertraging van uw bagage - u vervangende kleding, nachtgoed e.d. mag aanschaffen.

  De variant die u kiest voor de reisbagage moet u ook kiezen bij de rubriek Medische kosten (en omgekeerd). U kunt dus bijvoorbeeld niet bij reisbagage kiezen voor de variant Premium en bij medische kosten voor de variant Budget of omgekeerd. Het programma zal dan automatisch beide rubrieken de hoogste variant van uw keuze toekennen, in dit voorbeeld krijgen beide rubrieken - als u beide verzekert - de Premium -variant.
  Voor een beknopt overzicht van de verzekerde bedragen van de drie varianten, zie het schema iets verderop. (Voor reisbagage gaat Allianz Global Assistance in het eerste jaar van aanschaf uit van de nieuwprijs. De daarop volgende jaren vindt afschrijving plaats - dus minder schadevergoeding - omdat men rekening houdt met veroudering en slijtage).

 • Medische kosten Indien u medische kosten aanvinkt als te verzekeren rubriek, dan krijgt u wederom de keuze voor de drie varianten Budget, Comfort of Premium.
  Voor een beknopt overzicht van de verzekerde bedragen van de drie varianten, zie het schema iets verderop

 • Rechtsbijstand Wanneer u deze rubriek meeverzekert kunt u (of uw nabestaanden als het om een vordering tot levensonderhoud gaat) beroep doen op de rechtsbijstandverzekeraar (DAS) indien het een gebeurtenis betreft die verband houdt met een ondernomen of te ondernemen reis. De rechtsbijstanddekking omvat de volgende gebieden:
  - verhaalsbijstand (ivm letselschade dan wel schade aan uw eigendom veroorzaakt door een derde die daarvoor aansprakelijk is
  - strafbijstand (in strafzaken tegen een verzekerde. Er is geen dekking bij een delict dat met opzet is gepleegd , of "willens en wetens" dan wel in douanezaken of bij overtreding van andere fiscale voorschriften
  - contractbijstand (rechtsbijstand bij geschillen omtrent overeenkomsten in rechtstreeks verband met de reis
  - waarborgsom (maximaal voorschot - moet dus terugbetaald worden - van € 12.500,- als borg voor vrijlating van een verzekerde of vrijgeven van rijbewijs of voertuig)

  Binnen Europa geschiedt de rechtsbijstand tegen kostende prijs; buiten Europa is de maximale vergoeding voor vordering levensonderhoud nabestaanden, begrafeniskosten en letselschade beperkt tot een maximum van € 25.000,- en voor overige zaken tot € 5000,-

  Rechtsbijstand in relatie tot motorrijtuigen of aanhangers (bijv caravan of bagagewagen) is uitgesloten !
  (tenzij op de doorlopende reisverzekering de rubriek SOS-Autohulp is afgesloten (voor die rubriek zie hieronder).

 • SOS-Autohulp (deze rubriek is niet mogelijk voor inwoners van België en Duitsland !) De Autohulp voorziet onder meer in hulp bij het uitvallen van de bestuurder of het voertuig door ziekte, ongeval/diefstal/pech. Bij uitval van de bestuurder dient geen andere medereiziger bevoegd te zijn de besturing over te nemen. Vergoeding is er voor o.a. extra reis- en verblijfskosten (w.o. eventuele terugreis per trein naar huis tegen kostende prijs) en/of de huur van vervangend vervoer (gelijkwaardige auto voor max 30 dagen; maximale huurvergoeding € 3000,-). Voorts - onder voorwaarden - rechtsbijstand door DAS in verband met de auto of aanhanger.

 • Uitgebreide sportuitrusting Indien u voor recreatief persoonlijk gebruik (dus niet voor wedstrijdsport) sportuitrusting meeneemt op vakantie (of tijdens vakantie koopt) van sporten die in onderstaand lijstje staan vermeld, dan kunt u de uitrusting aanvullend verzekeren op de bagagedekking. Het maximaal verzekerde bedrag voor de optie 'Uitgebreide sportuitrusting' bedraagt € 2500,- per polis. Dat bedrag komt dus naast het op de normale Bagagedekking verzekerd bedrag.

  De uitgebreide dekking sportuitrusting geldt voor sportuitrusting die recreatief wordt gebruikt bij de volgende sporten:

  - Wintersport en bijzondere (winter)sporten;
  - Onderwatersport;
  - Fietssport; (dus ook de fietsen kunt u via deze rubriek extra verzekeren als u bijv een fietsvakantie houdt)
  - Schaats-/skeelersport en inline-skaten;
  - Kano- en (wind-/kite)surfsport;
  - Hand- en kruisboogsport;
  - Racket- en balsporten;
  - Paardensport;
  - Overige sporten voor zover daarvoor geen uitsluiting geldt volgens de Algemene Voorwaarden.

 • Geld Onder 'geld' wordt mede verstaan reischeques en chippassen. Bij verlies, diefstal of vermissing van bijvoorbeeld uw portemonnaie met contant geld, is het noodzakelijk om de aanwezigheid van de geclaimde geldsom aan te tonen met een opname bij bank- of pinautomaat. Het is dus zaak - als u de optie 'Geld' afgesloten heeft - eventuele cashopnames van vóór vertrek of tijdens de vakantie te bewaren. Het maximaal te vergoeden bedrag isl € 750,- per polis per reis en maximaal € 1.500,- per polis per jaar

 • Uitbreiding 180 dagen Standaard biedt uw doorlopende reisverzekering dekking voor alle privé-reizen (dus niet voor zakelijke reizen of als u vrijwilligerswerk gaat doen in het buitenland, daar is de doorlopende zakenreisverzekering voor) tot maximaal 60 dagen (2 maanden dus) aaneengesloten. Tegen méérpremie kunt u de verzekering zodanig uitbreiden dat de dekking gaat gelden voor alle privé-reizen/vakanties/overwintering van maximaal 180 dagen (dus een half jaar) aaneengesloten in plaats van de standaard 60 dagenBeknopt overzicht van de maximaal verzekerde bedragen bij de rubrieken reisbagage en medische kosten in de varianten Budget, Comfort en Premium

De vermelde bedragen zijn per persoon per reis


Voor een uitgebreid overzicht dient u de onderderdelen "reisbagage" en "medische kosten" op het dekkingsoverzicht en in de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Beide documenten zitten in één pdf-bestand dat u kunt downloaden.

Klik hier voor het downloaden en inzien van het dekkingsoverzicht en de verzekeringsvoorwaarden

U kunt voor Bagage en Medische Kosten kiezen uit 3 varianten:

· Budget

Bagage:

tot € 1.000 (digitale/electrische app. tot max € 500,-),-

 

Medische kosten:

Kostprijs

 

Tandheelkundige kosten:

max. € 250,-

 

Vergoeding krukken/rolstoel/etc.:

max. € 150,-

· Comfort

Bagage:

tot € 3.500 (digitale/electrische app. max € 1750,-- ) ,-

 

Medische kosten:

Kostprijs

 

Tandheelkundige kosten:

max. € 500,-

 

Vergoeding krukken/rolstoel/etc.:

max. € 250,-

· Premium

Bagage:

tot € 5.000 (digitale/electrische app. max € 3500,- in totaal en max € 1750,- per voorwerp),-

 

Medische kosten:

Kostprijs

 

Tandheelkundige kosten:

max. € 750,-

 

Vergoeding krukken/rolstoel/etc.:

max. € 350,-


Kiest u voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn Dus òf beiden Budget, òf beiden Comfort òf beiden Premium. Is de keuze toch verschillend, dan kiest het programma automatisch de variant die van beide keuzes het hoogst is aangegeven. Bij digitale/electrische apparatuur moet u denken aan video- en foto-apparatuur, Ipods, laptops, mobiele telefoons, Iphones, enz.
Randapparatuur en toebehoren worden met het hoofdvoorwerp als één apparaat beschouwd.
Voorbeeld: een camera, fototas, filters, enz zijn samen één apparaat.Klik hier voor het DIRECT on-line premie berekenen en/of afsluiten
van de door u gewenste doorlopende reisverzekering en/of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.


Aansluitend aan uw doorlopende reisverzekering kent Allianz Global Assistance een aantal extra services op het gebied van directe hulpverlening. Deze worden de Assistant Services genoemd. Afhankelijk van de variant van de Doorlopende Reisverzekeringdie u kiest worden sommige van die services zelfs gratis aangeboden. En anders kunt u ze tegen een aantrekkelijke prijs extra bij uw doorlopende reisverzekering erbij afsluiten. De diverse Assistent Services komen automatisch in beeld als u - nadat uw keuzes voor de verzekering aangevinkt heeft - op de daaropvolgende pagina de personalia van de verzekerden ingevuld heeft en vervolgens naar de daaropvolgende pagina gaat. (Dat verplicht u nog tot niets, want u krijgt alvorens de verzekering en/of services af te sluiten eerst nog een samenvatting van uw keuzes te zien alvorens u de verzekering en/of services definitief kunt afsluiten. De diverse Assistent-Services bespreken we verderop, omdat er eerst nog wat meer gezegd moet worden over de doorlopende annuleringsverzekering die u bij de doorlopende reisverzekering kunt afsluiten.

De Doorlopende Annuleringsverzekering


U kunt uw doorlopende reisverzekering uitbreiden met de doorlopende annuleringsverzekering of de doorlopende DubbelZekerannuleringsverzekering

(NB: de doorlopende (dubbelzeker) annuleringsverzekering is niet los af te sluiten, maar alleen in combinatie met de doorlopende reisverzekering).
(DubbelZeker wil zeggen dat bij afbreking van de vakantie door een gedekte gebeurtenis de volledige reis- en/of huursom vergoed wordt in plaats van alleen de niet gebruikte dagen, wat bij de gewone doorlopende annuleringsverzekering het geval is).

Verhoging verzekerd bedrag doorlopende annuleringsverzekering
Standaard is de dekking op de doorlopende annuleringsverzekering € 1500,- per persoon; tegen méérpremie is de dekking te verhogen tot € 3000,- per persoon. Ook dat kunt u door middel van een vinkje aangeven in het keuze-menu

De Doorlopende Annuleringsverzekering en de Doorlopende Dubbelzeker Annuleringsverzekering vergoeden dus maximaal € 1500,- per verzekerde per reis òf € 3000,- per verzekerde per reis (indien u voor die optie gekozen heeft) als de verzekerde vanwege een gedekte gebeurtenis (zo'n 20-tal) moet annuleren of de vakantie moet afbreken. Heeft u per persoon een duurdere vakantie? Dan is er toch een oplossing om de hele reissom te verzekeren.

Voorbeeld
Normaliter heeft u nooit van die extreem dure vakanties, maar dit jaar heeft u wat te vieren, namelijk uw 25-jarige bruiloft. U boekt voor uzelf en uw partner een 2-maandse vakantie naar Australië en u huurt daar voor de duur van de vakantie een camper. De totale kosten (tickets + huur camper) bedragen € 7200,- dus zo'n € 3600,- per persoon. Terwijl de dekking op uw doorlopende annuleringsverzekering maar € 1500,- of € 3000,- per persoon per reis is (afhankelijk of u wel of niet de verhoogde dekking genomen heeft).

Toch is er in dat geval (u maakt tenslotte niet elk jaar zo'n dure reis) een oplossing. U sluit voor het verschil [2x € 2100,- = € 4200,- (bij een dekking van 1500,- p.p.) dan wel 2x 600,- = 1200,- (bij een dekking van 3000,- p.p.)] voor de duur van de vakantie (2 maanden) bij ons een kortlopende, éénmalige annuleringsverzekering af in aanvulling op de doorlopende annuleringsverzekering. (wel doen binnen 5 dagen na boeking van de vakantie). De kosten van deze aanvullende kortlopende annuleringsverzekering bedragen: 5,5% x € 4200,- dan wel 5,5% x 1200,- (exclusief assurantienbelasting en poliskosten). (De dubbelzekerversie bedraagt 6% x 4200,- dan wel 6% x 1200,- excl. assurantiebelasting en poliskosten).


Moet op de af te sluiten doorlopende annuleringsverzekering - of u die verzekering wilt afsluiten is uiteraard aan u - ook een reeds geboekte of binnenkort te boeken reis of vakantie gedekt zijn voor het annuleringsrisico, dan moet de ingangsdatum van de doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering binnen 7 dagen nà de boekingsdatum van de reis of vakantie liggen.

Voorbeeld: het is vandaag 30 september 2009. U heeft op 25 september een vakantie geboekt voor april volgend jaar. U wilt op de doorlopende annuleringsverzekering dekking voor die vakantie hebben met betrekking tot het annuleringsrisico. De ingangsdatum van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering wordt dan 25 september 2009. Omdat de vakantie geboekt is binnen 7 dagen vóór de ingangsdatum, is er toch dekking.

Zou de reis bijvoorbeeld op 10 september al geboekt zijn (terwijl het nu 30 september is) , dan valt de reeds geboekte vakantie niet onder de dekking van de doorlopende annuleringsverzekering. De boekingsdatum is dan namelijk langer geleden dan 7 dagen. Vakanties die geboekt worden nadat de doorlopende annuleringsverzekering is afgesloten, zijn uiteraard altijd gedekt.


Klik hier voor het DIRECT on-line premie berekenen en/of afsluiten
van de door u gewenste doorlopende reisverzekering en/of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.


Details Assistant Services


Aansluitend aan uw doorlopende reisverzekering kent Allianz Global Assistance een aantal extra services op het gebied van directe hulpverlening. Deze worden de Assistant Services genoemd. Afhankelijk van de variant van de Doorlopende Reisverzekering en/of verzekerde rubriek die u kiest worden sommige van die services zelfs gratis aangeboden. En anders kunt u ze in sommige gevallen tegen een aantrekkelijke prijs extra bij uw doorlopende reisverzekering afsluiten. De diverse hierna genoemde Assistent Services komen automatisch in beeld als u - nadat uw keuzes voor de verzekering in het keuze-menu aangevinkt heeft - en op de daaropvolgende pagina de personalia van de verzekerden ingevuld heeft - doorklikt naar de volgende pagina (Dat verplicht u nog tot niets, want u krijgt alvorens de verzekering en/of services af te sluiten eerst nog een samenvatting van uw keuzes te zien alvorens u de verzekering en/of services definitief kunt afsluiten.

Er zijn vier Assistent Services: SMS- Assistant, Luggage Assistant, Kid Assistant en Life Assistant.

Wat houden die produkten in en wat kost het?

SMS-Assistant:
Bij dreigend gevaar in het reisgebied word u razendsnel per SMS gewaarschuwd. Deze service is gratis voor alle drie de varianten, dus zowel bij Budget, als Comfort als Premium.

Hoe werkt SMS Assistent ?

De gebruiker van deze service laat anoniem via www.assistant-services.nl weten waar hij/ zij op vakantie is. Mochten er zich in die periode in die regio problemen voordoen zoals een natuurramp of bijvoorbeeld politieke instabiliteit, dan wordt de gebruiker hierover per sms geïnformeerd. Vaak nog voor het op de radio of tv komt. Wel zo'n veilig gevoel.

Bijvoorbeeld: U gaat op vakantie naar Azië. Via www.assistant-services.nl geeft u aan in welke periode u in welk gebied bent. Tijdens uw verblijf gebeurt er iets wat van belang voor u zou kunnen zijn (politieke onrust, overstroming). Door middel van een SMS-bericht wordt u daar dan van op de hoogte gesteld en kunt u bijvoorbeeld geadviseerd worden een bepaald gebied te mijden of te verlaten.

Luggage Assistant:
Met Luggage Assistant krijgt u verloren bagage weer snel in handen (80% is binnen vier uur weer terug bij de eigenaar)

Hoe werkt Luggage Assistent ?

Stickers en labels met een telefoonnummer en een speciale code kunnen aan koffers, portemonnees, etc. bevestigd worden. Wanneer iemand één van de eigendommen terugvindt kan hij/ zij het telefoonnummer bellen. De vinder en eigenaar worden met elkaar in contact gebracht zodat de spullen weer bij de eigenaar terugkomen. Wanneer nodig wordt door Allianz Global Assistance een koerier ingeschakeld.

Om van Luggage Assistant gebruik te kunnen maken dient de rubriek Bagage afgesloten te zijn op de reisverzekering !

- Bij de variant Budget kost Luggage Assistant het eerste jaar 12,95 per persoon per jaar en na het eerste jaar 8,95 pp pjr

- Bij de variant Comfort is Luggage Assistant het eerste jaar gratis voor één persoon. Voor eventuele andere verzekerden is de premie het eerste jaar 12,95 per persoon. Vanaf het 2e jaar is de prijs voor alle verzekerden 8,95 pp pjr

- Bij de variant Premium is Luggage Assistant gedurende de gehele looptijd van de reisverzekering gratis voor één persoon. Voor eventuele andere verzekerden moet in het eerste jaar 12,95 p.p betaald worden en vanaf het 2e jaar 8,95 p.p. per jaar

Kid Assistant:
De schrik van iedere ouder: mijn kind is zoek. Dankzij het speciale polsbandje, met unieke code, van Kid Assistant worden kinderen weer snel herenigd met hun ouders

Hoe werkt Kid Assistent ?

Met Kid Assistant dragen jonge kinderen een polsbandje met telefoonnummer en een speciale code. Wanneer een kind zoekraakt is het niet verloren. Wie het kind zonder ouders/begeleiders ziet kan het telefoonnummer van het bandje bellen en wordt zo in contact gebracht met de ouders of andere opgegeven contactpersonen. Indien noodzakelijk vergoedt Allianz Global Assistance ook de (taxi)kosten.

Bijvoorbeeld: U bent op het strand uw kind uit het oog verloren. Gelukkig heeft uw zoon of dochter een polsbandje van Kid Assistant om! Een bezoeker op het strand die kind heeft gevonden belt het gratis alarmnummer. Door de unieke ID code wordt die persoon direct in contact gebracht met de door u opgegeven telefoonnummers. Zo word u snel weer herenigd me uw zoon of dochter.

Kid Assistant is alleen maar mogelijk zo lang uw kind jonger dan 8 jaar is.

- Bij de variant Budget betaalt u in het eerste jaar 9,95 per kind (< 8 jr) . Vanaf het 2e jaar is de prijs 4,95 per kind < 8 jr.

- Bij de variant Comfort is één kind (< 8 jr) gratis en voor eventuele andere kinderen < 8 jaar betaalt u het eerste jaar 9,95 per kinder per jaar. Vanaf het 2e jaar betaalt u voor alle kinderen < 8 jaar 4,95 per kind per jaar.

- Bij de variant Premium is Kid Assistant gratis tot de 8-jarige leeftijd voor één kind. Voor eventuele andere kinderen < 8 jaar betaalt u het eerste jaar 9,95 en daarna 4,95 per kind per jaar.

Life Assistant
Medische en andere belangrijke gegevens zijn snel beschikbaar voor hulpverleners wanneer een verzekerde in nood en niet aanspreekbaar is. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie betrokkene is en welke hulp ze moeten of mogen geven

Hoe werkt Life Assistent ?
Op een sticker, bandje of label staat een telefoonnummer en een speciale code. Wanneer de drager hiervan door bijvoorbeeld een ongeval niet aanspreekbaar is, kunnen het telefoonnummer en de unieke code gebruikt worden om medische gegevens voor hulpdiensten beschikbaar te maken. Ook worden familie en verzekeraars direct geïnformeerd.

Bijvoorbeeld: Via www.assistant-services.nl kun je online een dossier aanmaken met voor hulpverleners belangrijke zaken. Je kunt dan denken aan bloedgroep, allergieën, etc. Mocht een verzekerde iets overkomen, dan kunnen de hulpdiensten contact opnemen met het telefoonnummer dat vermeld staat op het polsbandje of dogtag (ketting met ID-plaatje). Via de alarmcentrale kunnen dan direct de belangrijke medische gegevens doorgegeven worden. Wel zo veilig.

Life Assistant is gratis voor alle verzekerden indien de rubriek "Uitgebreide sportuitrusting" afgesloten is.


Klik hier voor het DIRECT on-line premie berekenen en/of afsluiten
van de door u gewenste doorlopende reisverzekering en/of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.


Inwoners België en grensregio Duitsland


NB: Inwoners van héél België (ongeacht nationaliteit) en Nederlanders woonachtig in de grensstreek Duitsland dienen met het volgende rekening te houden:
U kunt de verzekering niet online afsluiten. (u kunt wel de premie berekenen). Mail de volgende gegevens naar ons (smitcons@planet.nl) : (ook Nederlanders kunnen deze gegevens uiteraard mailen als het online-afsluiten niet wil lukken). Aarzelt u overigens niet om ons te bellen (030-6340715) : vanuit België en Duitsland: 00-31-30-6340715
 • 1. naam, voorletters, geslacht, geboortedatum, adres en telefoonnummer van de verzekeringnemer (=degene die de verzekering afsluit)
 • 2. naam, voorletters, geslacht, adres en geboortedatum van alle verzekerden (indien van toepassing inclusief verzekeringnemer)
 • 3. gewenste ingangsdatum van de verzekering
 • 4. wel/geen uitbreiding van 60 dagen naar 180 dagen
 • 5. uw variantkeuze (Budget, Comfort of Premium)
 • 6. wel of geen wintersport/bijzondere sporten verzekeren
 • 7. wel/geen uitkering voor overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval
 • 8. wel/geen uitkering als gevolg van een ongeval bij bijzondere sporten (alleen mogelijk indien ook 6 en 7 afgesloten worden)
 • 9. wel/geen dekking reisbagage
 • 10. wel/geen dekking medische kosten
 • 11. europadekking of werelddekking
 • 12. wel/geen dekking bijzondere sportuitrusting
 • 13. wel/geen dekking geld
 • 14. wel/geen dekking rechtsbijstand
 • 15. wel/geen doorlopende annuleringsverzekering (indien wel: a. gewoon of dubbelzeker; b. verzekerd bedrag wel/niet verhogen van 1500,- per persoon naar 3000,- per persoon per reis)Wijziging van tussenpersoon voor uw doorlopende verzekering van Allianz Global Assistance
of oversluiten van uw elders lopende doorlopende reisverzekering naar Allianz Global Assistance


Heeft u reeds een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance (Nederland) via een collega-assurantiekantoor of via een reisbureau? Bent u niet tevreden over de service die uw tussenpersoon of reisbureau met betrekking tot de doorlopende reisverzekering biedt? Of wilt u ook voor de jaarlijkse premiekorting van 10% van Smit Consult Assurantiën in aanmerking komen? Vraag dan per e-mail (voorzien van uw naam en adres) een formulier bij ons aan voor gratis intermediairwijziging.

Na invulling en retourzending (en na acceptatie door Allianz Global Assistance) loopt daarna uw doorlopende Allianz Global Assistance reisverzekering niet meer via uw oude tussenpersoon of reisbureau, maar via Smit Consult Assurantiën. Dat wil onder meer zeggen: hulp en advies bij schade-afwikkeling, vraagbaak en service. Bij de eerstvolgende verlenging van de verzekering komt u dan automatisch in aanmerking voor de jaarlijkse 10% premie-korting. Bij Intermediairwijziging behoeft u dus niet te wachten tot de verlengingsdatum. Die wijziging kan ook tussentijds gebeuren.


Heeft u op dit moment een doorlopende reisverzekering van een andere verzekeringsmaatschappij of bank en wilt u overstappen op de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance (Nederland)?. U moet dan uw doorlopende reisverzekering bij die andere maatschappij tijdig opzeggen. Meestal is er een opzegtermijn van twee of drie maanden vóór de verlengingsdatum (= prolongatiedatum). ( u kunt de opzegtermijn vinden in de verzekeringsvoorwaarden van uw huidige doorlopende reisverzekering); de verlengingsdatum vindt u op de polis).

U kunt bij ons een opzegkaartje aanvragen (tel: 030-6340715 of mail naar smitcons@planet.nl). De doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance kunt u dan in laten gaan op de vervaldatum van uw oude verzekering. (Uitzondering: als u ook de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance wilt hebben en een binnenkort te boeken reis daaronder moet vallen, dan moet u de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance op of binnen 7 dagen na de boekingdatum van die reis in laten gaan. Voor de reisverzekering bent u dan mogelijk enige tijd dubbel verzekerd (bij uw oude maatschappij en bij Allianz Global Assistance), maar daar is helaas niets aan te doen.

Behalve het financieel voordeel van de jaarlijkse korting van 10% is het natuurlijk ook belangrijk dat u een goede doorlopende reisverzekering heeft. En dat heeft u met een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

De Allianz Global Assistance Doorlopende Reisverzekering is ook ideaal als u onverwachts een trip naar het buitenland maakt, bijvoorbeeld als u met de kinderen een dagje naar een pretpark in België of Duitsland gaat. Vaak wordt dan immers vergeten om een reisverzekering af te sluiten. Of je bent met vakantie in de Achterhoek of in Limburg en wipt voor een tochtje "even" de grens over naar Duitsland. En er zal je in het buitenland toch maar wat gebeuren. Een doorlopende reisverzekering voor het hele gezin is dan wel zo handig. (Inwonende kinderen - en uitwonende studerende kinderen - tot 27 jaar kunnen overigens ook voor hun eigen vakantie gebruik maken van de gezins-doorlopende reisverzekering mits ze op de polis vermeld staan! Hetzelfde geldt overigens voor de ouders. Als die bijvoorbeeld onafhankelijk van elkaar op stap gaan naar het buitenland, bijvoorbeeld tijdens een vader-zoon-weekend) .


Jaarlijks worden door Allianz Global Assistance tegen de duizend ziekenhuizen wereldwijd op kwaliteit beoordeeld

De meeste mensen sluiten een reisverzekering vooral af in verband met diefstal van hun bagage. Door het grote aantal claims de afgelopen jaren hebben de verzekeringsmaatschappijen, en dus ook Allianz Global Assistance, de nodige voorzichtigheidsclausules ingebouwd. Alleen onder strikte voorwaarden is diefstal of verlies van bagage nog gedekt. (Overnacht u in een hotel of appartement waar een kluisje aanwezig is, laat u dan niet uw portemonnaie, fototoestel e.d. op de kamer achter, maar stop ze in het kluisje. Als er betere maatregelen te nemen zijn, moet u ze namelijk nemen). Bewaart u ook de aanschafnota's van fototoestellen, videocamera's enz. goed, daar u deze bij verlies of diefstal moet kunnen overleggen aan de verzekeringsmaatschappij. Zonder rekening zal er namelijk geen schade-uitkering plaats vinden.

Een reisverzekering moet u overigens niet zozeer afsluiten vanwege het risico van verlies of diefstal van bagage (hoe belangrijk ook), maar vooral vanwege de mogelijkheid om alle medische kosten mee te verzekeren (althans bij Allianz Global Assistance) en vanwege de uitgebreide hulpverlening die wordt geboden bij calamiteiten. Allianz Global Assistance (de grootste reisverzekeraar ter wereld) heeft de kennis en ervaring om u en uw medeverzekerden alert en efficiënt ter zijde te staan. De alarmcentrale van Allianz Global Assistance (Nederland) maakt deel uit van de Allianz Global Assistance Group, waardoor wereldwijd - via de alarmcentrale in Amsterdam - maar liefst zo'n 400.000 mensen ingeschakeld kunnen worden om u te helpen.

Zo werden door Allianz Global Assistance in de zomer van 2007 alleen al in Frankrijk zo'n 14.000 vervangende huurauto's ingezet en zorgden zo'n 27.000 keer taxi's - ingezet door Allianz Global Assistance - ervoor dat de reis kon worden voortgezet.

Bovendien wordt - vanaf 2004- jaarlijks door een internationaal team van 15 artsen van Allianz Global Assistance wereldwijd in méér dan 100 landen (waaronder Griekenland, Italië, Spanje en Portugal) maar liefst tegen de duizend ziekenhuizen op behandelingsmogelijkheden en kwaliteit onderzocht en in een centrale database opgenomen. Géén enkele andere reisverzekeraar heeft dat.. En dat is toch een geruststellend gevoel.

Dr. Guy Bellaïche, medisch directeur van de Allianz Global Assistance Groep:"Dankzij ons jaarlijks onderzoek hebben wij alle informatie in huis huis om de beste beslissingen voor onze patiënten te nemen. Lang niet altijd is onmiddellijk repatriëren de beste oplossing, omdat de volgende zorg is naar welke dichtstbijzijnde kwalitatief goede zorginstelling de patiënt het beste overgeplaatst kan worden".Ik heb toch een goede zorgverzekering in Nederland ...

In Europa zijn de ziekenhuisvoorzieningen doorgaans redelijk goed van kwaliteit en krijgt u meestal de zorg die nodig is. Maar soms is het , in vooral de zuidelijke landen en ook buiten Europa, met die geneeskundige zorg minder goed gesteld. Dan komt de actuele database van Allianz Global Assistance goed van pas. Dankzij die database weten de medewerkers van Allianz Global Assistance precies of en waar de goede geneeskundige zorg in uw vakantieland of in de verdere regio geboden wordt. Allianz Global Assistance is de enige verzekeringsmaatschappij die zo'n unieke database heeft !


Een reisverzekering is weggegooid geld?? Twee voorbeelden van het tegendeel


Eén van onze cliënten (laten we hem maar Piet noemen) ging met zijn echtgenote op vakantie naar Thailand.
Ze hadden een prachtige vakantie. De laatste paar dagen brachten ze op één van de vele eilanden door. Zon, strand, palmen. De vakantie werd afgesloten met een heerlijk diner in een exclusief restaurant. De volgende dag - de dag van vertrek - moest Piet overgeven en voelde hij zich zo ziek als een hond. Bij het plaatselijk ziekenhuisje kreeg hij medicijnen voorgeschreven (diagnose: voedselvergiftiging). Die echter niet hielpen. Waarop hij werd opgenomen en aan het infuus werd gelegd. Uiteraard moest de terugtocht naar Nederland geannuleerd worden. Een taak waar zijn vriendin zich mee belastte. Zij onderhield ook de contacten met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance (Nederland) in Amsterdam en met de familie in Nederland.

Piet's vader mailde ondertussen naar de vriendin: "In welk ziekenhuis is Piet opgenomen? (kamernr. eventueel tel.nr) ". Moet je luisteren, sprak de vriendin tegen Piet, je vader wil je kamernummer weten en je telefoonnummer". Piet moest er - zo beroerd als hij was - toch om lachen. Het antwoord aan schoonpapa luidde vervolgens:"Je kan het geen ziekenhuis noemen, het is een gebouwtje, 1 kant is zelfs open (geen muur of deur) en golfplaten als dak. Achterin staan 5 bedden en daar ligt Piet aan het infuus". Na enkele dagen opgenomen te zijn geweest mailde Piet zelf naar zijn ouders:"Ben gisteravond uit het ziekenhuis ontslagen na daar 2 dagen en een nacht te hebben gelegen. (je mag het alleen geen ziekenhuis noemen het is gewoon een varkensstal vol met ongedierte, poezen , hagedissen en vooral muggen, zit helemaal onder de muggenbulten maar dat is maar bijzaak). Voel me op hoofdpijn na weer aardig toppie en moet nog wat medicijnen slikken. Het verpleegpersoneel en de dokter waren buitengewoon vriendelijk dus dat was ook toppie".Allianz Global Assistance regelde, toen Piet uit het ziekenhuisje ontslagen was, de terugvlucht van Bangkok naar Amsterdam nadat de dienstdoende arts van Allianz Global Assistance en daarna de arts van de KLM hun fiat voor de terugvlucht hadden gegeven. Via ons kantoor, Smit Consult Assurantiën, vond na terugkeer de afhandeling van de overige schade plaats. We hielpen Piet en zijn vrouw bij het invullen van het schade-aangifteformulier en het verzamelen van de bijbehorende documenten: de kosten van de bootticket naar Phiket, de vliegticket naar Bangkok, de kosten van de eerste poliklinische hulp, de kosten van opname en behandeling in het locale ziekenhuisje, de hotelkosten tussen de oorspronkelijke vertrekdatum en de uiteindelijke vertrekdatum en de noodzakelijk gemaakte telefoon- en internetkosten naar Nederland sinds de opname in het ziekenhuis tot terugkeer in Nederland. Op basis van hun doorlopende reisverzekering werden alle hierboven genoemde kosten vergoed. Deels als SOS-kosten en deels als medische kosten (die rubriek hadden Piet en zijn vrouw gelukkig meeverzekerd).


Allianz Global Assistance (Nederland) is overigens in het bezit van ISO 9001, een kwaliteitscertificering die jaarlijks door het certificerende instituut onder de loep genomen wordt om te bezien of men nog voldoet aan de eisen van de ISO9001.

U kunt de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance niet gebruiken voor zakelijke reizen ! Ook biedt de doorlopende reisverzekering geen dekking als u in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten, op studiereis gaat, stage gaat lopen of au-pair werkzaamheden gaat verrichten. Voor die situaties dient de (doorlopende) Zakenreisverzekering (klik hier) afgesloten te worden, die u ook - tegen een toeslagpremie - kunt gebruiken voor de privé-reizen van uw gezin (De zakenreisverzekering is ook af te sluiten door inwoners van België en grensregio Duitsland). (nb voor singles of paren is overigens vaak de Globetrotterverzekering - tot zelfs een aaneengesloten duur van twee jaar - een prima oplossing omdat die ook geldt tijdens werken en stage lopen - e.d. - in het buitenland mits het geen risicovolle arbeid is).

Een ander alternatief: u sluit voor uw zakenreis een gewone kortlopende reisverzekering af, want daar zijn werkzaamheden van commerciële, administratieve of toezichthoudende aard wel op gedekt. Bij een verblijf van langer dan drie maanden in het buitenland is de Globetrotterverzekering (klik hier) een optie (ook af te sluiten door inwoners van België en Nederlanders in de grensstreek Duitsland) , omdat bij die verzekering er ook dekking tegen calamiteiten ten gevolge van de meeste werkzaamheden is).

-->
Reistips van het Ministerie van Buitenlandse Zaken


Onderstaande informatie is van belang voor inwoners van België en van de grensregio Duitsland


Inwoners van België: daar waar in de verzekeringsvoorwaarden 'Nederland' ziet staan dient u te lezen: 'Nederland en België': bewoners van de grensstreek in Duitsland dienen te lezen: "Nederland en Duitsland" ).

(Overigens is de consequentie van die zinsnede dat Nederland voor inwoners van België geen "buitenland" is; hetzelfde geldt voor inwoners van de grensregio Duitsland. De reisverzekering biedt in Nederland respectievelijk in eigen land (België of Duitsland) dan alleen dekking als uw verblijf in Nederland of in eigen land plaats vindt in hotel of gehuurde vakantiewoning). Verblijf bij familie of in een eigen vakantiewoning/2e woning in Nederland of in eigen land voldoet dus niet aan die voorwaarde. (Voor inwoners van Nederland zijn België en Duitsland wèl "buitenland". Een vakantie in Nederland zelf is ook voor hen echter alleen gedekt bij verblijf in een hotel of gehuurde vakantiewoning).


Voorbeelden voor inwoners van België: (inwoners van de grensregio Duitsland dienen in plaats van België dan Duitsland te lezen)

 • U huurt voor de zomervakantie voor een week een vakantiewoning in België en daarna nog voor twee weken een vakantiewoning in Nederland: wel dekking

 • U boekt een hotelovernachting in Nederland of België om een fietsroute te gaan rijden: wel dekking

 • U gaat logeren bij familie in Nederland: geen dekking

 • U gaat op bezoek bij vrienden in Nederland: geen dekking (tenzij er bijvoorbeeld van één of meerdere hotelovernachtingen gebruik gemaakt wordt voor de duur van het verblijf)

 • U gaat op bezoek bij vrienden in België: geen dekking (tenzij er bijvoorbeeld van één of meerdere hotelovernachtingen gebruik gemaakt wordt voor de duur van het verblijf)

 • U gaat naar Luxemburg op vakantie: wel dekking (is voor u buitenland)


In die situaties dat er geen dekking is vanwege de "Nederland"-clausule, kunt u in België of Nederland bij medische kosten een beroep doen op de Belgische of Nederlandse gezondheidszorg indien de desbetreffende verzekerde in Nederland verzekerd is in de basiszorgverzekering dan wel verzekerd is bij ziekenfonds of mutualiteit in België. In het laatste geval kunt u via de European Healthcard (te verkrijgen bij de Belgische zorgverzekeraar) een beroep op de Nederlandse gezondheidszorg doen volgens de normen van de Nederlandse basisverzekering. (inwoners van Duitsland dienen bij 'ziekenfonds' Krankenkasse te lezen). Heeft u vragen over het bovenstaande, aarzelt u niet om ze te stellen (smitcons@planet.nl).

Mocht het afsluiten niet lukken : stuur in dat geval een e-mail met alle noodzakelijke gegevens , als u de verzekering wilt aanvragen, naar smitcons@planet.nl of bel ons op: 030-6340715 (vanuit België: 00 -31-30-6340715). (= Smit Consult Assurantien te Houten is gespecialiseerd in de reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance )

NB: 1. Het maxium aantal mensen waarvoor de verzekering on-line aangevraagd kan worden is 11 (2 ouders + max 9 kinderen) . Moet de verzekering voor méér personen afgesloten worden, zendt u ons dan even een e-mail (smitcons@planet.nl) met alle benodigde gegevens + van alle te verzekeren personen de naam, voorletters, geslacht, geboortedatum, adres en woonplaats en welke rubrieken u verzekerd wilt hebben.


MEDISCHE KOSTEN
Tenslotte nog iets over het al dan niet afdekken van de kosten van medische hulp:


Ons advies is om medische kosten altijd mee te verzekeren .. Ook al heeft u een prima aanvullende verzekering op de basiszorgverzekering.
Maar waarom dan ons advies om medische kosten desondanks altijd mee te verzekeren op uw reisverzekering?
Dat willen we illustreren aan de hand van het volgende praktijkvoorbeeld dat ons via één van onze cliënten ter ore kwam:

Een jongeman - laten we hem maar Henk noemen - gaat op vakantie naar Italië. Hij heeft geen reisverzekering afgesloten. Voor medische kosten is hij verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Tijdens het duiken komt hij ongelukkig terecht en loopt daardoor een dwarslaesie op. Het Italiaanse ziekenfondspakket is via de Basiszorgverzekering van Nederland op Henk van toepassing. De artsen en verpleegkundigen spreken geen Engels. De communicatie verloopt dus moeizaam. Diverse kosten - zoals bijvoorbeeld een nekkraag - komen voor zijn eigen rekening. Maar wat nog erger is. De Nederlandse zorgverzekeraar weigert om hem naar Nederland te transporteren omdat de ziekenhuiskosten in Italië lager zijn dan in Nederland. De zorgverzekeraar spaart daardoor geld uit. Zijn ouders zijn echter veel geld kwijt aan vliegtickets en verblijfskosten omdat ze hem toch regelmatig in Italië willen opzoeken en willen helpen.

Had Henk een reisverzekering van Allianz Global Assistance gehad (mèt dekking medische kosten uiteraard) dan was hij op basis van het SOS-deel van de verzekering voor rekening van de reisverzekeraar zo spoedig mogelijk als maar medisch verantwoord was naar Nederland getransporteerd.

Wat doet úw Zorgverzekeraar als u in een buitenlands ziekenhuis komt te liggen wegens ernstig ongevalsletsel of wegens een ernstige ziekte ? Geld uitsparen door u te laten liggen en uw verwanten daarmee op hoge kosten jagend?

Een reisverzekering tijdens vakanties is een "must" zo leren de ervaringen van Henk. En dan ook meteen alle medische kosten afdekken is wel zo verstandig.


Hieronder treft u nog wat uitgebreide informatie aan over de Nederlandse Zorgverzekeringswet en uw vakantie:

Met de invoering in 2006 van de Zorgverzekeringswet in Nederland dient iedere Nederlandse ingezetene zich te verzekeren voor de basisverzekering (zonder verzekering volgt er een boete, zo is bij de invoering van deze wet besloten). Die basisverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering voor alle ingezetenen van Nederland( en voor grensarbeiders die in het buitenland wonen, maar in Nederland werken). Met de invoering van deze verzekering is het onderscheid tussen particuliere- en ziekenfondsverzekeringen verdwenen.

De basisverzekering omvat een standaardpakket van noodzakelijke zorg, ongeveer gelijk aan het vroegere ziekenfondspakket. De overheid stelt de dekking vast, maar laat zorgverzekeraars zelf beslissen hoe zij deze invullen..

Per 1 januari 2008 kent de basisverzekering een standaard (minimum) eigen risico per verzekerde, terwijl de no-claimvergoeding vervallen is.

Tijdens vakanties in het buitenland is het risico op een ongeval of op het ontstaan van blessures, aandoeningen of ziekte aanmerkelijk groter dan normaal thuis in Nederland. Dat betekent ook dat het risico groter is dat u of één van de gezinsleden te maken krijgt met zijn of haar eigen risico bij medische kosten.

Heeft u een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance inclusief medische kosten, dus met volledige dekking van ziektekosten in het buitenland, dan heeft u met dat eigen risico van de basiszorgverzekering niets te maken. Er is immers op dat moment volledige dekking op uw Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance . (die dekking geldt overigens niet voor medicijnen voor bestaande ziekten of aandoeningen; die moet u namelijk in voldoende voorraad van thuis meenemen op vakantie !).

Wat betekent de Zorgverzekeringswet voor de medische hulpverlening tijdens uw vakantie in het buitenland, als u medische kosten niet meeverzekerd heeft op uw doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance?

Binnen Europa

1. In de EEU en nog enkele andere Europese landen (EER- of verdragsland) geldt voor uw basisverzekering het zorgpakket van uw vakantieland (verblijft u in Frankrijk dan geldt het Franse zorgpakket; houdt u vakantie in Portugal dan geldt het Portugese zorgpakket, enz. enz.
2. Een eventueel eigen risico dat in uw vakantieland (bijvoorbeeld in Italië) gehanteerd wordt, wordt door de basisverzekering niet vergoed. Die komt dus voor uw rekening
3. Als uw ziektekosten daar hoger zijn dan in Nederland is het meerdere voor uw eigen rekening. Maximaal wordt namelijk het Nederlandse tarief vergoed. Wordt u bijvoorbeeld bij een verkeersongeval in Frankrijk van de straat opgeraapt en naar een een particuliere kliniek gebracht, dan dekt uw basisverzekering die kosten niet.
4. De Zorgverzekeringswet (de basisverzekering) is puur individueel en kent dus geen meeverzekering van gezinsleden. Ga er daarom niet zonder meer van uit dat wat voor uzelf geldt ook voor uw gezinsleden geldt. U zult voor ieder gezinslid van zijn of haar eigen verzekering de dekking moeten nagaan.

We laten voor alle duidelijkheid ook de letterlijke tekst volgen van het CvZ, het College voor Zorgverzekeringen, voor wat betreft vakanties in het buitenland:
"In de EU-/EER-/Verdragslanden
In het land waar u verblijft, heeft u recht op medische zorg die betaald wordt door Nederland. Voor binnen de EU- en EER-landen kunt u bij uw zorgverzekeraar een Europese verzekeringskaart aanvragen, waarmee u recht heeft op noodzakelijke geneeskundige hulp. Voor binnen de overige verdragslanden kunt u bij uw zorgverzekeraar het 111-formulier aanvragen. In deze landen is de zorg beperkt tot 'onmiddellijk noodzakelijke' zorg. In de EU-/EER-/Verdragslanden krijgt u de medische zorg volgens het wettelijke verzekeringspakket van het land waar u verblijft. Als u voor deze zorg een eigen bijdrage moet betalen, vergoedt uw zorgverzekeraar deze niet.

U heeft ook recht op alle zorg uit de polis van uw Nederlandse zorgverzekeraar, in het land waar u verblijft en in Nederland. De vergoeding van deze zorg is naar Nederlandse maatstaven. Dit kan betekenen dat u niet de volledige kosten krijgt vergoed. Het kan daarom raadzaam zijn een reisverzekering af te sluiten". (aanvulling van Smit Consult Assurantiën: met dekking van medische kosten uiteraard, anders schiet u er nog niets mee op).

Tot zover het College voor Zorgverzekeringen.

Wat kan dit voor een vakantie in Europa in de praktijk betekenen? Enkele voorbeelden
de Nederlandse Europese Verzekeringskaart Ten eerste dient u over een Europese verzekeringskaart te beschikken (European Health Insurance card) die u - tijdig - bij uw zorgverzekeraar moet aanvragen (indien u deze door uw zorgverzekeraar nog niet automatisch toegezonden heeft gekregen.).

Laten we veronderstellen dat u dat gedaan heeft en dat u naar Spanje op vakantie gaat. Enkele ervaringen van Nederlandse pensionado's in Spanje met de Spaanse gezondheidszorg (bron: Volkskrant van 24 februari 2007): Het ziekenfondspakket van de "Seguridad Social" is niet alleen kariger dan het basis zorgpakket in Nederland, maar ook is het Spaanse sociale zorgstelsel volgens de gepensioneerden "onder de maat en overbelast". "Als je naar een dokter van de Seguridad Social gaat", zei een Nederlandse gepensioneerde (77) die al zestien jaar in Spanje woont, "moet je een nummertje trekken. Dan moet je wachten totdat je aan de beurt bent om een afspraak te maken. Twee weken later kun je terecht bij de dokter en dan heb je zes minuten om uit te leggen wat je mankeert. In het Spaans, want die arts spreekt geen Nederlands of Engels".

U gaat op vakantie naar Frankrijk en denkt: met de basisverzekering ben ik ook in Frankrijk goed verzekerd, dus waarom medische kosten op de reisverzekering meeverzekeren?

De werkelijkheid: In Frankrijk wordt voor elk ziekenhuis- en doktersbezoek en voor medicijnen een eigen bijdrage verlangd. Dit is ongeveer 25% van de werkelijke kosten. Ambulancekosten vallen helemaal buiten het ziekenfonds. Zeker bij een wat langduriger ziekenhuisbezoek kan dit aardig in de papieren lopen.

Hoe zit het dan met het ziekenfonds in Italië?
Voor technische en laboratorium-onderzoeken wordt van de verzekerde een eigen bijdrage verlangd. Als je een recept hebt van een arts van het ziekenfonds wordt er een kleine eigen bijdrage gerekend. Echter, als de medicijnen bedoeld zijn voor zeer urgente gevallen en chronische behandelingen dan worden ze gratis verstrekt. Ook voor elk recept moet je een eigen bijdrage betalen, bestaande uit een percentage en een vast bedrag. Medicijnen die niet voorkomen op de officiële lijst van het Italiaanse ziekenfonds moet je volledig betalen.

Conclusie:
Door medische kosten mee te verzekeren op uw doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn alle spoedeisende gemaakte ziektekosten tijdens uw vakantie in het buitenland gedekt (mits u een zorgverzekering heeft in Nederland - of in België, als u een inwoner van België bent of in Duitsland als u inwoner van Duitsland bent). (De dekking medische kosten op de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance geldt ook als u als Nederlandse pensionado in België of grensregio Duitsland woont en een zogenaamde "verdragsverzekerde" bent en binnen dan wel buiten de EER op vakantie gaat).

U ben met de dekking medische kosten bij Allianz Global Assistance niet gebonden aan de geneeskundige zorg van de locale ziekenfondsen in het buitenland. U heeft niets te maken met de eigen bijdragen daar. U heeft ook géén Europese verzekeringskaart nodig. En ook een eventueel eigen risico (remgeld) die u op uw basisverzekering of aanvullende zorgverzekering genomen heeft, worden vergoed. Ook eventuele hogere kosten dan het Nederlandse tarief zijn met medische kostendekking bij uw doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance gedekt. Meeverzekeren van medische kosten biedt dus veel voordelen en veel gemak voor een minimale jaarpremie.

Aanvullende verzekeringen op het basispakket van uw zorgverzekering zijn er in alle soorten en maten. Ze verschillen bovendien per zorgverzekeraar. Daar is dus nauwelijks een advies over te geven voor wat betreft de dekking van medische kosten in het buitenland. Heeft u een aanvullende verzekering op uw basisverzekering loopt u dan uw verzekeringsvoorwaarden (en die van uw gezinsleden !) zorgvuldig na wat er aan dekking in het buitenland geboden wordt . Bel zo nodig uw zorgverzekeraar(s) en leg hen een paar situaties voor: "wat wordt op mijn aanvullende verzekering vergoed als ik in Spanje tijdens vakantie bijvoorbeeld naar een particuliere arts ga in plaats van naar een dokter van het Spaanse ziekenfonds? Wat wordt er vergoed als de geboden medische hulp tijdens mijn vakantie in Italië meer blijkt te kosten dan wat in Nederland gebruikelijk is? Enz. Enz. Ons advies: bij enige twijfel van uw zijde; verzeker de medische kosten op uw reisverzekering mee. Beter iets dubbel verzekerd dan niet of maar ten dele verzekerd of verzekerd met een hoop ergernissen. En zoveel méér kost dat niet aan premie.

Buiten Europa

We volgen de tekst van het College voor Zorgverzekeringen maar weer:

"In de niet-EU-/EER-/Verdragslanden
U heeft recht op alle zorg uit de polis van uw Nederlandse zorgverzekeraar, in het land waar u verblijft of in Nederland. De vergoeding van deze zorg is naar Nederlandse maatstaven. Dit kan betekenen dat u niet de volledige kosten krijgt vergoed. Het kan daarom raadzaam zijn een reisverzekering af te sluiten" (bron: CvZ)
(aanvulling van Smit Consult Assurantiën: maar dat wel uiteraard inclusief dekking medische kosten, anders komt u nog op de koffie).

Bent u aanvullend verzekerd? Kijkt u dan de verzekeringsvoorwaarden daarvan goed na en aarzel niet om uw zorgverzekeraar een aantal vragen te laten beantwoorden. "Wat wordt er vergoed als ik in Amerika in een ziekenhuis opgenomen moet worden tijdens mijn vakantie?" enz.

Advies:
Tot slot hebben we als assurantietussenpersoon maar één advies, zowel voor uw vakanties in Europa als buiten Europa:
Bij de minste of geringste twijfel van uw kant omtrent het al dan niet volledig gedekt zijn tegen alle medische kosten in uw vakantieland, is het raadzaam altijd medische kosten op uw doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance mee te verzekeren . Zoveel meer kost dat namelijk niet. En met uw (verplichte of vrijwillig hogere) eigen risico tijdens de vakantie heeft u niets te maken.

Een gedeeltelijke overlap met uw eigen zorgverzekering is nooit te voorkomen. Maar het risico dat u met kosten blijft zitten die niet of maar gedeeltelijk vergoed worden, is erger dan een gedeeltelijke doublure in de ziektekostendekking te hebben. Pennywise en Poundfoolish geldt ook hier.

Voor inwoners van België:
In ziekenfonds of mutualiteit heeft u vrijwel altijd te maken met remgeld (eigen risico). Door medische kosten mee te verzekeren in de doorlopende reisverzekering, heeft u die kosten van remgeld in het buitenland in ieder geval niet. Soms ook vergoedt uw mutualiteit of ziekenfonds de gemaakte geneeskundige kosten (bijvoorbeeld de zogenaamde kleine risico's) in het buitenland niet, getuige een brief die één van onze Belgische verzekerden van zijn ziekenfonds kreeg:
"Het spijt ons dat wij uw dossier moeten terugzenden zonder hieraan een gunstig gevolg te kunnen geven. Als zelfstandige bent u uitgesloten voor de terugbetaling van de prestaties die tot de 'kleine risico's' behoren (raadplegingen, geneesmiddelen, tandheelkundige zorgen)".

Met de dekking medische kosten had deze verzekerde - mits zijn doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance (Nederland) bij ons kantoor liep - niet eens bij het ziekenfonds behoeven aan te kloppen, maar had men de claim via ons bij Allianz Global Assistance kunen indienen. Het ziekenfonds blijft volledig buiten beeld.

Ook hospitalisering tijdens de vakantie in het buitenland is niet gedekt door ziekenfonds of mutualiteit, tenzij u een aanvullende hospitaliseringverzekering hebt. Maar daar valt bijvoorbeeld poliklinische hulp weer niet onder. Ook die risico's zijn met de rubriek Medische Kosten bij Allianz Global Assistance (Nederland) volledig afgedekt.

NB: Het volgende geldt voor zowel voor inwoners van Nederland als voor inwoners van België en Duitsland: Kosten van medicijnen die u thuis ook al gebruikt, worden door Allianz Global Assistance niet vergoed. U dient een voldoende voorraad van die medicijnen mee op vakantie te nemen.Mochten na lezing van deze pagina of van de verzekeringsvoorwaarden toch nog vragen overblijven, dan kunt u altijd even naar ons bellen:
030-6340715 (vanuit het buitenland: +31-30-6340715). (krijgt u de voicemail, spreekt u dan svp uw naam en telefoonnummer in , zodat we terug kunnen bellen) of
e-mail.
  Mogelijkheid om voor uw doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance van intermediair te veranderen

 • Heeft u reeds een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance (Nederland) via een collega-assurantiekantoor of via een reisbureau?
 • Bent u niet tevreden over die tussenpersoon of dat reisbureau met betrekking tot de doorlopende reisverzekering ?
 • Wilt u ook jaarlijks voor 10% korting op de premie in aanmerking komen?
Vraag dan per e-mail (voorzien van uw naam en adres) een formuliertje bij ons aan voor gratis intermediairwijziging. Na invulling en retourzending loopt daarna uw doorlopende reisverzekering (na acceptatie door Allianz Global Assistance) niet meer via uw oude tussenpersoon of reisbureau, maar via ons kantoor, Smit Consult Assurantiën, specialist in reis- en annuleringsverzekeringen.

Dat wil dus onder meer zeggen: voor hulp en advies bij schade-afwikkeling, vraagbaak en service. U behoeft daarmee niet te wachten tot de komende verlengingsdatum. Bij de eerstvolgende verlengingsdatum komt u dan ook in aanmerking voor de 10% korting van Smit Consult Assurantien. Intermediairwijziging kunt u dus op ieder moment aanvragen.

(Voor inwoners van België: heeft u een doorlopende reisverzekering van "Allianz Global Assistance België" ? U kunt deze niet zonder meer overzetten naar een Nederlandse tussenpersoon. U dient uw Belgische verzekering dan op te zeggen en (bijvoorbeeld via ons kantoor) een 'Nederlandse' doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten.

Heeft u een doorlopende reisverzekering van 'Allianz Global Assistance Nederland' dan is intermediairwijziging uiteraard wel mogelijk).


Klik hier voor het DIRECT on-line premie berekenen en/of afsluiten
van de door u gewenste doorlopende reisverzekering en/of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.


SiteRing hosted by Bravenet
Bravenet SiteRing De "Vakantie" SiteRing:
een netwerk van vakantie-sites
Voeg uw vakantiesite toe
aan de "Vakantie" SiteRing

Volgende Site
Vorige Site
Kies willekeurig een Site
Laat alle sites zien
Dit is de "doorlopende reisverzekering"pagina van:
Smit Consult Assurantiën
uw specialist voor reisverzekeringen
Ringsponsors:
auto-pechhulp.nl
reisverzekeringen.orgNB: Inwoners van héél België (ongeacht nationaliteit) en Nederlanders woonachtig in de grensstreek Duitsland dienen met het volgende rekening te houden:
U kunt de verzekering niet online afsluiten. (u kunt wel de premie berekenen). Mail de volgende gegevens naar ons (smitcons@planet.nl) : (ook Nederlanders kunnen deze gegevens uiteraard mailen als het online-afsluiten niet wil lukken). Aarzelt u overigens niet om ons te bellen (030-6340715) : vanuit België en Duitsland: 00-31-30-6340715
 • 1. naam, voorletters, geslacht, adres en telefoonnummer van de verzekeringnemer (=degene die de verzekering afsluit)
 • 2. naam, voorletters, geslacht, adres en geboortedatum van alle verzekerden (indien van toepassing inclusief verzekeringnemer)
 • 3. gewenste ingangsdatum van de verzekering
 • 4. wel/geen uitbreiding van 60 dagen naar 180 dagen
 • 5. uw variantkeuze (Budget, Comfort of Premium)
 • 6. wel of geen wintersport/bijzondere sporten verzekeren
 • 7. wel/geen uitkering voor overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval
 • 8. wel/geen uitkering als gevolg van een ongeval bij bijzondere sporten (alleen mogelijk indien ook 6 en 7 afgesloten worden)
 • 9. wel/geen dekking reisbagage
 • 10. wel/geen dekking medische kosten
 • 11. europadekking of werelddekking
 • 12. wel/geen dekking bijzondere sportuitrusting
 • 13. wel/geen dekking geld
 • 14. wel/geen rechtsbijstand
 • 15. wel/geen doorlopende annuleringsverzekering (indien wel: a. gewoon of dubbelzeker; b. verzekerd bedrag wel/niet verhogen van 1500,- per persoon naar 3000,- per persoon per reis)(Smit Consult Assurantiën is vanaf 27 december 2009 alleen nog maar werkzaam als "verbonden bemiddelaar" van Allianz Global Assistance.
Dat betekent dat wij slechts mogen bemiddelen in de producten van Allianz Global Assistance)


Disclaimer: Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden

© 2005 t/m 2012 Smit Consult Assurantiën