DE ALARMCENTRALE VAN MONDIAL ASSISTANCE (Nederland)Het klokje rond - 24 uur per dag - is de alarmcentrale van Mondial Assistance in Amsterdam bemand door hulpverleners. Zo is dat ook het geval bij de andere33 alarmcentrales van de Mondial Assistance Group, waar Mondial Assistance (Nederland) deel van uit maakt. In maar liefst 28 landen staan enkele duizenden medewerkers voor u klaar, dag en nacht, die gezamenlijk maar liefst 400.000 hulpverleners kunnen mobiliseren. Mondial Assistance is niet voor niets wereldwijd marktleider op het gebied van reisverzekeringen en hulpverlening.

In het hoogseizoen is de alarmcentrale van Mondial Assistance net een drukke bijenkorf waarbij veel (meertalige) mensen achter de PC zitten met een headphone op het hoofd. Naast Nederlands worden de belangrijkste talen van de wereld er gesproken. Moet er bijvoorbeeld Russisch gesproken worden, dan is er altijd wel iemand onder de hulpverleners die Russisch in zijn pakket heeft zitten. De hulpverleners moeten namelijk allemaal meerdere talen goed beheersen.


Veel informatiemateriaal staat de hulpverleners ter beschikking. Of het nu gaat om de telefoonnummers van ziekenhuizen in den vreemde of van luchtvaartmaatschappijen: bij de alarmcentrale van Mondial Assistance hebben ze het. Een grote wereldkaart bedekt een hele wand van de alarmcentrale met daarboven een groot aantal klokken die de tijd aangeven van alle grote steden in de wereld. Met één blik kan iedere hulpverlener zien hoe laat het bijvoorbeeld in Argentinië is of in Thailand.

Ook is er permanent een medisch team op afroep beschikbaar om bij calamiteiten ingezet te kunnen worden als dat nodig is. Voor overleg met collegae in ziekenhuizen in het buitenland is steeds een arts stand-by. Hij moet immers na ruggespraak met de medici in het buitenland beoordelen of iemand naar Nederland vervoerd mag worden. In veel landen is de situatie in ziekenhuizen verre van ideaal. En dat is dan nog voorzichtig uitgedrukt. Bij de alarmcentrale van Mondial Assistance weet men in welke landen dat het geval is. Er zal dan ook sneller in zo'n situatie tot repatriëring besloten worden, zodat in Holland de adequate medische verzorging mogelijk wordt. Waar nodig wordt er kontakt gelegd met uw eigen ziekenfonds of zorgverzekeraar om goede afspraken te maken.

In het algemeen zal men proberen u in geval van een langduriger ziekenhuisopname naar Nederland proberen te transporteren, omdat dan immers uw eigen zorgverzekeraar de betaling van het ziekenhuis weer voor zijn rekening moet nemen. Verzekeraars blijven op de centjes letten en dat is ook in uw belang. Want alle kosten moeten immers uiteindelijk uit de premies komen.


Doordat Mondial Assistance wereldwijd opereert,
kan men binnen Europa een eigen vliegtuig in te zetten.
zie foto
Eťn van de Belgische cliŽnten van Smit Consult AssurantŽn werd zo - na een ongeval in Spanje - naar Rotterdam vervoerd
en vervolgens per ambulance naar huis in BelgiŽ.
Belt u - waar vandaan ook ter wereld - als polishouder van een reisverzekering van Mondial Assistance (Nederland) naar de alarmcentrale in Amsterdam (bijvoorbeeld bij ernstige ziekte, ongeval of ziekenhuisopname of bij overlijden van directe familie) dan zijn er een aantal belangrijke gegevens om bij de hand te houden:

Belangrijk is altijd om uw polisnummer te weten en het telefoonnummer waar u vandaan belt. De alarmcentrale van Mondial Assistance streeft er namelijk naar om binnen twintig minuten na uw telefoontje terug te bellen op het door u opgegeven telefoonnummer.


Steeds vaker ook komt het voor dat mensen op vakantie in psychische nood komen en psycho-sociale of psychiatrische hulp nodig hebben. Mensen maken steeds verdere reizen en bezoeken in hun vakantie alle mogelijke werelddelen. De jetlag doet zich gelden; men komt met andere culturen en gewoontes in aanraking. Het voedsel is anders dan thuis en veelal ook het klimaat. Als dan ook het vliegtuig vertraging heeft of het hotel of appartement tegenvalt dan kan vakantiehouden stresserend zijn en gemakkelijk tot ruzie aanleiding geven of tot een gevoel van verlatenheid of vervreemding.

Het is dan ook zaak om goed uitgerust en niet gestresst op vakantie te gaan en u - vooral bij verre bestemmingen - goed op de vakantie voor te bereiden. Bij voorbeeld door alvast het nodige te lezen over het land van bestemming. Heeft u snel last van heimwee of heeft u of uw reisgenoot snel last van 'zenuwen', kies dan bij voorkeur geen verre bestemmingen. Het is ook verstandiger niet alleen op vakantie te gaan, maar met een partner, vriend of vriendin. Twee weten altijd meer dan één. Lees af en toe als het kan ook een Nederlandse krant en houdt eventueel kontakt met het thuisfront per telefoon of e-mail. En aarzel tot slot niet om zo nodig kontakt te leggen met de alarmcentrale van Mondial Assistance.

En mocht het noodzakelijk zijn dat u of uw reisgenoot vanwege de psychische situatie onder begeleiding naar huis moet, dan voorziet uw reisverzekering van Mondial Assistance ook daarin, nadat een medisch 'accoord' afgegeven is. Mondial Assistance kan in voorkomend geval voor advisering en voor begeleiding bij de repatriëring bijvoorbeeld een beroep doen op HCSS-Int., een internationale zorgleveraar voor personen met psychosociale en/of psychiatrische problematiek. HCSS-Int heeft daartoe professionals in dienst (sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen en psychiaters) die kunnen zorgen voor begeleiding in het vliegtuig en ook kunnen zorgen voor gerichte nazorg en doorverwijzing in het land van herkomst.

Niet voor niets heeft Mondial Assistance als motto:"How can we help". Zoals ons motto is: "Smit Consult Assurantiën: als een goede buur in tijd van nood". Een ongeluk zit immers soms in een klein hoekje en professionele hulp is dan meer dan welkom.

Mondial Assistance (Nederland) is ISO9001- gecertificeerd.

Bij grote calimiteiten - zoals bijvoorbeeld de catastrofale tsunami in AziŽ, maar ook bijvoorbeeld bij een busongeluk met een Nederlandse touringcar - neemt ťťn van de grote alarmcentrales in Nederland de coŲrdinatie op zich. Ze doen dat bij toerbeurt, steeds voor een periode van 12 maanden. Bij de zeebeving in 2004 was dat bijvoorbeeld de alarmcentrale van de ANWB. Een andere keer is het weer de SOS-alarmcentrale, of Mondial Assistance of de alarmcentrale van de ANWB die in dat soort situaties optreedt als de coŲrdinerende alarmcentrale.
SiteRing hosted by Bravenet
Bravenet SiteRing De "Vakantie" SiteRing:
een netwerk van vakantie-sites
Voeg uw vakantiesite toe
aan de "Vakantie" SiteRing

Volgende Site
Vorige Site
Kies willekeurig een Site
Laat alle sites zien
Dit is de website over :
Elvia Assistance
Ringsponsors:
auto-pechhulp.nl
annuleringsverzekeringen.org