De reisverzekering van Mondial Assistance ůůk voor inwoners hťťl BelgiŽ en grensregio Duitsland
SMIT CONSULT ASSURANTIËN: NET ALS MONDIAL ASSISTANCE:
"ALS EEN GOEDE BUUR IN TIJD VAN NOOD" (ook voor inwoners van BelgiŽ en grensregio Duitsland)


Leendert Smit van Smit Consult AssurantiŽn, specialist in reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen

Meer dan 5000 vakantiewoningen  te huur

De ťťnmalige Reisverzekering van Mondial Assistance (Nederland)
(ook af te sluiten door inwoners van hťťl BelgiŽ - ongeacht nationaliteit en woonplaats - Ťn door Nederlanders woonachtig in de grensstreek Duitsland = max 100 km van de NL-grens)


(Smit Consult AssurantiŽn is vanaf 27 december 2009 alleen nog maar werkzaam als "verbonden bemiddelaar" van Mondial Assistance International AG.
Dat betekent dat wij slechts mogen bemiddelen in de producten van Mondial Assistance)


Klik hier voor de Premieberekening en het on-line afsluiten van uw (kortlopende, ťťnmalige) reisverzekering. (kinderen die op de vertrekdatum nog geen vijf jaar zijn, zijn gratis meeverzekerd als ze op de polis vermeld staan). (inwoners BelgiŽ en grensstreek Duitsland kunnen niet online afsluiten, maar dienen de verzekering per mail bij ons aan te vragen (smitcons@planet.nl) onder opgave van alle noodzakelijke gegevens (zoals ingangsdatum en einddatum + van ŗlle te verzekeren personen de naam, voorletters, geslacht, geboortedatum, adres en woonplaats en welke rubrieken u verzekerd wilt hebben).

Premievergelijking kortlopende, ťťnmalige reisverzekering met de doorlopende reisverzekering van Mondial Assistance

U kunt zelf vrij gemakkelijk berekenen of een Doorlopende Reisverzekering (eventueel met een doorlopende annuleringsverzekering) van Mondial Assistance in uw situatie voordeliger is.

Klik hier en

u komt op een nieuwe pagina met zowel de verschillende premie-tarieven van de Doorlopende Reisverzekering als van de Kortlopende Reisverzekering. (deze pagina over de kortlopende, ťťnmalige reisverzekering blijft gewoon "open" staan, zodat u daarna weer gemakkelijk verder kunt lezen vanaf dit punt)


Voor de verzekeringsvoorwaarden en het dekkingsoverzicht van de kortlopende reisverzekering (pdf-format, dus acrobatreader nodig) klik hier

(Let op: de voorwaarden annuleringsverzekering gelden alleen maar als u ook een gewone annuleringsverzekering afgesloten heeft).

Mocht het afsluiten niet lukken : stuur in dat geval een e-mail met alle noodzakelijke gegevens, als u de verzekering wilt aanvragen, naar smitcons@planet.nl of bel ons op: 030-6340715 (vanuit BelgiŽ en Duitsland: 00 -31-30-6340715). (= Smit Consult Assurantien te Houten is gespecialiseerd in de reis- en annuleringsverzekeringen van Mondial Assistance Reisverzekeringen (Nederland))

E-mails kunnen soms niet aankomen. Heeft u 48 uur na verzending nog geen enkele reactie van ons gehad, neemt u dan even contact met ons op. (030-6340715; vanuit BelgiŽ: 00-31-30-6340715)


NB: 1. Het maxium aantal mensen waarvoor de verzekering on-line aangevraagd kan worden is negen personen. Moet de verzekering voor mťťr personen afgesloten worden, zendt u ons dan even een e-mail smitcons@planet.nl met alle benodigde gegevens + van ŗlle te verzekeren personen de naam, voorletters, geslacht, geboortedatum, adres en woonplaats en welke rubrieken u verzekerd wilt hebben.

NB: Inwoners van BelgiŽ en de grensstreek Duitsland dienen met het volgende rekening te houden:
U kunt de verzekering niet online afsluiten. Kopieert u de ingevulde gegevens (of neem ze over) en mail die naar ons (smitcons@planet.nl) vergezeld van de gegevens van alle te verzekeren personen de naam, voorletters, geslacht, geboortedatum, adres en woonplaats en welke rubrieken u verzekerd wilt hebben.
Reistips van het Ministerie van Buitenlandse Zaken


Hoe goed u alles ook regelt, er kan altijd iets gebeuren waardoor u bijvoorbeeld eerder terug moet komen van vakantie dan verwacht. Eťn van de verzekerden kan ziek worden, er kan een ongeluk gebeuren of spullen kunnen worden gestolen. Voor dergelijke situaties is er - onder voorwaarden - de reisverzekering van Mondial Assistance .


Automobilistenhulp tijdens vakantie tegen mťťrpremie mee te verzekeren
De Automobilistenhulpverzekering, die tegen geringe mťťrpremie (Ä 13,44 inclusief assurantiebelasting) bij uw reisverzekering is mee te sluiten voor de duur van uw vakantie, verzekert u niet alleen van directe hulp tijdens de vakantie wanneer de auto het laat afweten (pech onderweg), de bestuurder uitvalt of de auto teruggehaald moet worden. Ook rechtsbijstand en bemiddeling bij een verkeersovertreding vallen hieronder. Caravan, aanhangwagen of boottrailer zijn automatisch meeverzekerd. (De Automobilistenhulpverzekering van Mondial Assistance kan door inwoners van BelgiŽ en de grensstreek Duitsland alleen afgesloten worden als de auto voorzien is van een Nederlands kenteken !).


NB: Wilt u niet alleen tijdens vakanties, maar het gehele jaar door (= 365 dagen per jaar, 24 uur per dag) bij auto-panne professionele hulp krijgen, dan is de Pechhulpverzekering van Mondial Assistance beslist iets voor u (niet mogelijk voor inwoners BelgiŽ en Duitsland): Klik hier voor uitgebreide informatie en afsluiten van de Pechhulpverzekering van Mondial Assistance. U kunt kiezen uit alleen dekking in Nederland (met of zonder woonplaatshulp) of voor dekking door heel Europa De Pechhulpverzekering is uiterst concurrerend met de wegenwachthulp en Route Mobiele.

Jaarlijks worden door Mondial Assistance maar liefst tegen de duizend ziekenhuizen wereldwijd op kwaliteit beoordeeld


De meeste mensen sluiten een reisverzekering vooral af in verband met diefstal van hun bagage. Door het grote aantal claims de afgelopen jaren hebben de verzekeringsmaatschappijen, en dus ook Mondial Assistance, de nodige voorzichtigheidsclausules ingebouwd. Alleen onder strikte voorwaarden is diefstal of verlies van bagage gedekt. (Overnacht u in een hotel of appartement waar een kluisje aanwezig is, laat u dan niet uw portemonnaie, fototoestel e.d. op de kamer achter, maar stop ze in het kluisje. Als er betere maatregelen te nemen zijn, moet u ze namelijk nemen). Bewaart u ook de aanschafnota's van fototoestellen, videocamera's enz. goed, daar u deze bij verlies of diefstal moet kunnen overleggen aan de verzekeringsmaatschappij. Zonder rekening zal er namelijk geen schade-uitkering plaats vinden.

Een reisverzekering moet u overigens niet zozeer afsluiten vanwege het risico van verlies of diefstal van bagage (hoe belangrijk ook), maar vooral vanwege de mogelijkheid om ŗlle medische kosten mee te verzekeren (althans bij Mondial Assistance (Nederland).. En vanwege de uitgebreide hulpverlening bij Mondial Assistance (met wereldwijd maar liefst 33 alarmcentrales) die wordt geboden bij calamiteiten.

Mondial Assistance (de grootste reisverzekeraar ter wereld) heeft de kennis en ervaring om u en uw medeverzekerden alert en efficiŽnt ter zijde te staan. De alarmcentrale van Mondial Assistance in Amsterdam maakt daartoe deel uit van de Mondial Assistance Group, waardoor wereldwijd op maar liefst 33 alarmcentrales medewerkers klaar staan om u behulpzaam te zijn als dat nodig is. Totaal staan er wereldwijd maar liefst 400.000 hulpverleners voor u klaar.


Zo werden door Mondial Assistance in de zomer van 2007 alleen al in Frankrijk 14.200 leenauto's opgeroepen en verzorgden 27.200 keer taxi's in opdracht van Mondial Assistance dat de reis kon worden voortgezet.

Maar ook worden - vanaf 2004 - jaarlijks door een internationaal team van 15 artsen van Mondial Assistance wereldwijd in mťťr dan 100 landen (waaronder Griekenland, ItaliŽ, Spanje en Portugal) maar liefst tegen de duizend ziekenhuizen geŽvalueerd en in een centrale database opgenomen. Gťťn enkele andere reisverzekeraar heeft dat. En dat is toch een geruststellend gevoel.

Dr. Guy BellaÔche, medisch directeur van de Mondial Assistance Groep:"Dankzij ons jaarlijks onderzoek hebben wij alle informatie in huis huis om de beste beslissingen voor onze patiŽnten te nemen. Lang niet altijd is onmiddellijk repatriŽren de beste oplossing, omdat de volgende zorg is naar welke dichtstbijzijnde kwalitatief goede zorginstelling de patiŽnt het beste overgeplaatst kan worden".

Een voorbeeld wat er kan gebeuren en wat een reisverzekering dan betekent:

Eťn van onze Belgische cliŽnten kwam tijdens een vakantie in Spanje bij de start met parapenting (= hard lopend de berg af en daarna met een sprong de ruimte in om aan een parachute naar beneden te komen) ten val. Hij had bij ons een reisverzekering genomen met toeslag voor "bijzondere sporten. (parapenting valt namelijk onder de bijzondere, risicovolle sporten). Na terugkeer - met het nodige rugletsel - in BelgiŽ mailde hij ons:

"Per ambulance naar Sint Anna kliniek in Motril gebracht . Mijn volledige terugtocht is georganiseerd geweest door de alarmcentrale van Mondial Assistance. Zij hebben mij dagelijks gebeld en hebben mij geinformeerd dat ik moest wachten op een oplossing om ( plat ) terug te vliegen ( dit in overleg met de Spaanse docters, en de Nederlandse arts van Mondial Assistance en mijn huisarts) . Die is dan gevonden door mij samen met nog een verkeersslachtoffer te repatrieren met een klein ambulance vliegtuig vanuit Malaga met een tussenstop in Valencia om het tweede slachtoffer mee te nemen tot in Rotterdam waar ik per ambulance naar huis in BelgiŽ ben gebracht. Er is dagelijks contact geweest met de alarmcentrale van Mondial Assistance in Amsterdam. Enkel de eerste dagen met de gsm van mijn echtgenote, de overige dagen met mij persoonlijk op mijn gsm".

NB: zijn echtgenote die ook meegegaan was naar Spanje (zonder deze sport uit te oefenen), had geen reisverzekering afgesloten. Je moet er niet aan denken dat zij bijvoorbeeld een verkeersongeval had gehad met dezelfde aard van letsel als haar man opliep bij de mislukte start met parapenting. Onbegrijpelijk. Je wilt niet weten wat zo'n ambulancevlucht kost (Mondial Assistance heeft sinds enige tijd zelf enkele ambulancevliegtuigen in eigendom)


Mondial Assistance in Amsterdam is overigens in het bezit van ISO 9001, een kwaliteitscertificering die regelmatig door het certificerende instituut onder de loep genomen wordt om te bezien of men nog voldoet aan de eisen van de ISO9001.

Gaat u slechts af en toe op zakenreis of als vrijwilliger naar het buitenland (bijvoorbeeld als trainer van een sportclub)? De kortlopende reisverzekering biedt ook dekking (hulp- en repatriŽring en - indien de premie daarvoor betaald is - vergoeding van medische kosten en/of een invaliditeitsuitkering) tijdens zakelijke reizen bij werkzaamheden van commercieel/administratieve of toezichthoudende aard. (Voor het dekken van overige beroepsrisico's moeten we als tussenpersoon eerst contact opnemen met de maatschappij). (Gaat u regelmatig op zakenreis, dan kunt u beter de doorlopende zakenreisverzekering - al dan niet met dekking voor privť-reizen - afsluiten.)

De kortlopende reisverzekering is af te sluiten voor een aaneengesloten periode van maximaal 180 dagen (= 6 maanden). (Wereldreizigers, zoals backpackers, die langer dan drie maanden verre buitenlanden bezoeken kunnen beter de Globetrotterverzekering afsluiten, omdat die verzekering een nog uitgebreidere dekking biedt (vooral als je gaat backpacken) en voor een aaneengesloten periode van maar liefst 2 jaar afgesloten kan worden. De Globetrotterverzekering biedt namelijk ook dekking voor de gevolgen van tal van werkzaamheden.)

Wanneer u vaker jaarlijks op vakantie gaat en ook als u maar ťťn maal per jaar gaat voor langer dan 2 weken buiten Europa of als u een kinderrijk gezin heeft (en alle kinderen ouder dan 5 zijn) - zie de voorbeelden op de pagina van de doorlopende reisverzekering) - bent u vaak goedkoper uit door de Mondial Assistance Doorlopende Reisverzekering te nemen.

Kinderen jonger dan vijf jaar gratis meeverzekerd
Kinderen die op de ingangsdatum van de kortlopende reisverzekering (dus de datum van vertrek) jonger zijn dan vijf jaar, zijn bij de kortlopende reisverzekering gratis meeverzekerd. Dat scheelt u weer in de premie.


BEKNOPT DEKKINGSOVERZICHT
De belangrijkste gebeurtenissen waartegen (gehele of gedeeltelijke) dekking wordt geboden bij uw reisverzekering : (U kunt bij het on-line aanvragen zelf aangeven voor welke rubrieken u dekking wilt hebben)

(ŗlle gedekte gebeurtenissen + de maximaal verzekerde sommen vindt u in de verzekeringsvoorwaarden respectievelijk het dekkingsoverzicht die u ook vanaf deze pagina kunt downloaden en uitprinten)